top of page
WhatsApp Image 2020-05-05 at 12.19.54 (1

Over mij

Als hormoon therapeut help ik mijn cliënten om de hormoonbalans in het lichaam te herstellen door voeding en leefstijl aanpassingen. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van PCOS. Een syndroom waarvan ik aan den lijve heb ondervonden wat de juiste voeding en leefstijl voor verschil kan maken. 

PCOS diagnose

Na mijn studies Arbeid- en Organisatiepsychologie en Business Administration ben ik in het bedrijfsleven gaan werken bij grote corporate ondernemingen. In die tijd ontdekte ik dat ik PCOS had na het stoppen met de pil. Dit bracht mij bij de huisarts en vervolgens het ziekenhuis die de diagnose PCOS al snel stelden na een echoscopie en bloedonderzoek. De arts gaf aan dat PCOS verder ongevaarlijk was maar dat ik moeilijker zwanger zou kunnen worden. Bij een kinderwens zou ik geholpen kunnen worden door een hormoonkuur. Toch was het voor mij een schok om te realiseren dat mijn lichaam niet gezond was. Dit zette mij aan tot het onderzoeken van PCOS en de mogelijkheden om weer gezond te worden zonder medicijnen. 

Een ontdekkingsreis

Een tot dan toe onbekende wereld van “echte” voeding, stress management en de juiste beweging ging voor mij open. Compleet gefascineerd door deze nieuwe kennis ben ik aan de slag gegaan. De invloed van leefstijl op de hormoonbalans werd mij snel duidelijk. In korte tijd merkte ik resultaat en kwam onder andere mijn cyclus weer op gang en werden andere vervelende symptomen zoals acne teruggedrongen. Ik ontwikkelde een nieuwe levensstijl waardoor ik mij veel gezonder en fitter voelde. Als bekroning op mijn ontdekkingsreis ben ik zonder enig probleem natuurlijk zwanger geworden en heb ik een kerngezonde zoon gekregen. 

Kennis delen met andere vrouwen

Steeds meer vrouwen met PCOS kwamen tips en kennis inwinnen. Het helpen van anderen gaf een voldoening die nieuw voor mij was. Daarom ben ik naast mijn werkzaamheden de studies tot Hormoon Therapeut, Orthomoleculair Therapeut en Medische Basiskennis gaan volgen. Deze opleidingen hebben diepgang en nog meer duidelijkheid gegeven aan oorzaken en oplossingen voor PCOS. De volgende stap was het openen van mijn eigen praktijk van waaruit ik anderen met PCOS ben gaan begeleiden naar een gezonde hormonale en mentale balans. Ik haal dan ook ontzettend veel blijdschap uit de resultaten die ik samen met deze vrouwen behaal. Een gezond lichaam en de controle op jouw PCOS is dan ook binnen handbereik. Ik gun het je van harte dit ook te ervaren.

Over mij: Over mij
bottom of page